Kustannustuen kolmas hakukierros 27.4.2021 alkaen

Yrityksille ja yksiyrittäjille tarkoitettu kustannustuen kolmas hakukierros on avautunut 27.4.2021.

Valtioneuvosto tiedottaa:
Hakukierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto eli vuoden aikana saatu tuotto on laskenut koronaepidemian takia. Yritykset hakevat kustannustukea Valtiokonttorin verkkosivuilta sähköisestä asiointipalvelusta. Asiointipalvelussa yritys täyttää hakemuksen kustannustukea varten.
Kustannustukea voi hakea 23.6.2021 asti. Hakuun TÄSTÄ

Mitkä yritykset voivat saada kustannustukea?

Yritys voi saada kustannustukea, jos sen liikevaihto on laskenut kolmanneksen eli yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021. Tukikauden liikevaihtoa verrataan saman ajankohdan liikevaihtoon vuosina 2019–2020.

Kustannustukea voivat hakea kaikkien alojen yritykset. Valtioneuvosto kertoo huhtikuussa aloista, joiden yritysten liikevaihto on laskenut tukikaudella vähintään 10 prosenttia. Näiden alojen yritykset voivat hakea kustannustukea ilman lisäperusteluja. Muilla aloilla toimivien yritysten täytyy perustella, miksi yrityksen liikevaihto on laskenut koronaepidemian aikana.

Jotta yritys voi hakea kustannustukea, sillä täytyy olla Y-tunnus. Lisäksi yrityksellä täytyy olla kuluja vähintään 2 000 euroa tukikauden aikana.

Lisäksi 12.5. käynnistyy sulkemiskorvauksen haku.

Yritykset hakevat molempia tukia Valtiokonttorista. Hakuun TÄSTÄ
Sulkemiskorvausta voivat hakea mikro- ja pienyritykset, joiden asiakastilat, esimerkiksi ravintolat ja kuntosalit, on suljettu lain tai viranomaisen määräyksestä. LUE LISÄÄ ⟩   

Kaikki koronasta sivustolla mm. tukien hakemiseen liittyvät tallenteet katsottavissa TÄSTÄ

Suomen Yrittäjien sivuille on päivitetty tiedot ja linkit, mistä tukea ja apua yksinyrittäjille!
HUOM! 27.4. alkavassa kustannustukihaussa myös yksinyrittäjät voivat hakea sitä!
LUE LISÄÄ ja HYÖDYLLISET LINKIT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ ⟩