Matkailu

Utajärveltä löytyy runsaasti erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa matkailuyrittäjyyttä. Alueelle kaivataan erilaisia tapahtuma- ja ohjelmapalveluja. Alueeltamme löytyy yrityskäyttöön soveltuvia tontteja. Autamme ja tuemme yrittäjiä kaikessa yrittämiseen liittyvissä asioissa. Tutustu lisää kunnan matkailuun.

Maaseutumaisen, luonnonnähtävyyksiltään rikkaan ja kulttuurihistorialtaan mielenkiintoisen kunnan vahvuuksia ovat myös edistyksellinen elinkeinoelämä teollisuusalueineen ja palveluineen.

Rokuan laaja Natura-alue (Utajärvi kuuluu Rokua UNESCO Global Geopark -alueeseen), läpi virtaava Oulujoki, pohjoisosassa vapaana virtaava Kiiminkijoki, lukuisat pienemmät joet ja järvet, maatalouspitäjän kylät ja maaseutumaisemat, laajat erämaa-alueet, arvokkaat suoalueet ja luonnonnähtävyydet. Siinäpä runsas kattaus luontoympäristöä ja maisemaa, ja rajattomasti mahdollisuuksia toteuttaa matkailuyrittäjyyttä.

Rokua Geopark / Harri Tarvainen

Humanpolis on Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien omistama alueellinen, voittoa tavoittelematon kehittämisyhtiö, joka vastaa Rokua Geoparkin toiminnasta ja kehittämisestä. Humanpoliksen tavoitteena on osaltaan edistää alueensa elinvoimaa ja yhteistyötä.

.

Immeisetkin ovat Utajärvellä aitoja ja ystävällisiä. Kunnassa ollaan kehittämismyönteisiä, ennakkoluulottomia ja suunnitelmallisia. Elinkeinojen ja asumisen kehittäminen ovat tässä hiiliviisaassa Hinku-kunnassa tärkeällä sijalla.

Utajärveltä Ouluun on matkaa noin 60 km sekä Utajärveltä Kajaaniin matkaa on noin 120 km.
Utajärven naapurikuntia ovat Muhos, Pudasjärvi, Oulu, Puolanka ja Vaala.