Yrityspalvelut

Autamme ja neuvomme yrityksen koko elinkaareen liittyvissä kysymyksissä: yrityksen perustaminen, yritystoiminnan ja osaamisen kehittäminen, rahoitus ja yritystuet, verkostoituminen, tontti- ja toimitilakysymykset, yrityksen myynti sekä omistajanvaihdokset. Yritysneuvontapalvelumme on henkilökohtaista, luottamuksellista ja maksutonta.

Yksi Utajärven elinvoimaohjelman painopisteistä on muodostaa yrityskannasta monipuolinen ja kilpailukykyinen. Käytännössä suuntaamme resurssimme suoraviivaiseen tekemiseen. Asioita hoidetaan tehokkaasti, henkilökohtaisesti palvellen ja avoimesti kommunikoiden.

Kaikissa yrittämiseen liittyvissä asioissa voi kääntyä Yrityspuiston puoleen yhden luukun periaatteella. Kunta kumppaneineen järjestää mm. säännöllisiä tapaamisia yrittäjien verkostoitumisen ja vaikuttamisen edistämiseksi. Tarjoamme koulutusta ja pyrimme kiinnittämään huomiota myös yrittäjien hyvinvointiin.

Kestävään kehitykseen ja kuntalaisten hyvinvointiin on kunnassa panostettu jo pitkään, mikä antaa vahvan pohjan nykyaikaiselle, vastuulliselle yritystoiminnalle.

  • jouheva päätöksenteko ja lupapolitiikka: paperiasiat kuntoon muutamassa päivässä
  • maksuton ja mutkaton yritysneuvonta apuna liiketoimintasuunnitelmasta ja perustamistoimenpiteistä lähtien
  • aktiivisesti kehitettävät, nykyaikaiset Mustikkakankaan ja Lämpötien teollisuusalueet
  • työvoimaa hyvin saatavilla
  • monipuolinen tonttitarjonta järkevään hintaan niin yrittämiseen kuin asumiseen
  • koko kunnan alueelle rakennettu nopea valokuituyhteys 
  • Mustikkakankaan teollisuusalueella häiriötön sähkönsaanti omaa voimalinjaa pitkin
  • sijainti rautatien ja valtatie 22:n varrella, hyvät yhteydet lentokentälle ja satamaan
  • lyhyet välimatkat kaupunkeihin ja hyvät reitit myös Ruotsiin ja Venäjälle

Lisäksi

Oulun talousalue korkean teknologian yliopistoalueena tarjoaa yrityksille lisää kehittymis- ja toimintamahdollisuuksia. Kohtuulliset välimatkat ja toimivat kulkuyhteydet helpottavat myös pendelöintiä ja etätyöskentelyä.

Yrittäjäystävällinen ilmapiiri on jalkautettu laajalle: elinvoiman edistämiseen ovat sitoutuneet mm. kunnanvaltuusto ja -hallitus, viranhaltijat, Utajärven Yrityspuisto Oy sekä kehittämisyhtiö Humanpolis Oy.

Hiiliviisaassa kehittäjäkunnassa on pikkuisen parempi yrittää ja asua.
Tule tutustumaan ja tekemään elinvoimaa meidän kanssamme!
Jos sinulla on kysyttävää yrittämisestä Utajärvellä, otathan yhteyttä!