Utajärven Yritysideapankki

Puhutteleeko sinua ajatus yrittäjyydestä, mutta liikeidea puuttuu? Kaipaatko jo olemassa olevalle yrityksellesi uusia toiminta-alueita tai kasvua? Oheiselle sivulle kootut ehdotelmat ovat yritysideoita, tuotteista ja palveluista, joita ei vielä Utajärveltä löydy tai yrityksistä, jotka voisivat kaivata uuden tekijän virtaa toimintaan.

Yritysideapankin ehdotukset on koottu Utajärven kuntalaisten ehdotuksista. Puuttuuko Utajärveltä jokin muu yritys tai onko sinulla mielessä jokin yritysidea, jota et itse halua lähteä toteuttamaan? Voit jättää oman ideasi tämän linkin kautta

QR-koodi yritysideapankki kysely

Mitä näistä palveluista käyttäisit, jos tuotetta tai palvelua olisi tarjolla Utajärvellä?

Pääset äänestämään suosikki ideaasi vastaamalla kyselyyn linkin kautta tai skannaamalla QR-koodin. Vastaukset löydät tämän linkin takaa.

Kotivahti

Talo omistajan ollessa poissa kotoa, Kotivahti voi käydä tarkistamassa, että talossa on kaikki kunnossa, hakemassa postit, kastelemassa kukat, siivoamassa tai vaikkapa leikkaamassa nurmen tai tekemässä pihatyöt.

Lemmikkien hoitopalvelu

Lemmikkien hoitopalvelu omistajan ollessa esimerkiksi töissä tai matkoilla, joko päivän mittaisena tai pitemmän aikaa, lemmikin omistajan kotona tai yrittäjän tiloissa.

Kosmetologi

Kosmetologin palveluita kunnan alueelle. Kirkonkylän alueelta voi löytyä sopivat toimitilat yrittämiseen, ota yhteyttä Yrityspuistoon tarkemmasta tilojen suunnittelusta. Etsimme itsenäistä yrittäjää tarjoamaan kosmetologin palveluita. Sinulla voi olla jo ennestään yrittäjätaustaa tai voit olla vastavalmistunut osaaja perustamassa uutta liiketoimintaa.

Loma-ajan lastenhoitopalvelu

Koulujen loma-aikoina tai viikonloppuisin voidaan tarvita lisäkäsiä lastenhoitoon vanhempien ollessa töissä tai muutoin poissa kotoa.

Autojen ja koneiden siivouspalvelu

Palveluita voi tarjota alueen yrityksille ja kuluttajille. Siivousta voisi tehdä esimerkiksi kotona tai vaihtoehtoisesti pop up-muodossa kylän pinnassa tai asiakkaan luona. Pikaista roskien siivousta ja imurointia tai tarkempaa pesua ja vahausta autojen ja koneiden sisä- ja ulkopinnoilta. Syksyllä lisäpalveluna renkaiden vaihtoa?

Kotiinkuljetuksella ateria ravintolasta asiakkaille

Kunnan alueella toimivien ravintoloiden ja asiakkaiden tuomiseksi yhteen. Ruokien kotiin kuljettaminen ravintolalta eri vuorokaudenaikoina. Kenties myös kaupassa käyntiä tilauksesta?

Kasvihuoneet tai muu hukkalämpöä hyödyntävä toiminta

Kunnan alueella syntyvää hukkalämpöä voitaisiin hyödyntää esimerkiksi kasvihuoneissa tai muussa yritystoiminnassa, jossa tarvitaan lämpöä. Kasvihuoneessa voitaisiin kasvattaa esimerkiksi vihanneksia, kukkia tai muita tuotteita suoramyyntiin tai jatkojalostettavaksi.

Matkanjärjestäjä

Linkki matkailijoiden ja alueen matkailuyritysten välillä. Matkanjärjestäjä voi koota alueen yritysten kanssa valmiita paketteja esim. kuljetus, majoitus ja aktiviteetti, joita voi tarjota matkatoimistojen valikoimaan sekä tapahtumien järjestäminen.

Matkailupalveluiden tuottaja

Matkailupalveluiden tuottamista hyödyntäen olemassa olevaa elinkeinorakennetta. Matkailupalveluiden tuottaja voi toteuttaa alueen toimijoiden palvelupaketteja esim. yhteistyössä metsäalan kanssa. Teollisuus ja luontomatkailun aktiviteetit innostavat yhä enenevissä määrin matkailijoita.

Biohiililaitoksen käyttöön raaka-aineiden kasvattaminen

Biohiililaitokselle tarvitaan raaka-aineita hiilen valmistamista varten. Kasvatettava materiaali voi olla esimerkiksi pajua.

Aurinkovoimalan maakentän hyödyntäminen

Aurinkovoimalan paneelien väliin jää maa-alueita joita voitaisiin hyödyntää monin tavoin. Utajärven Tunturisuolle sopivaa toimintaa voisi olla esimerkiksi pensasmustikan, karpalon tai muun matalan ja happamassa maassa viihtyvän kasvin viljely. Alueella mahdollisuus viljelykokeiluihin aurinkopuiston valmistuttua, otathan yhteyttä Yrityspuistoon tarkemmista sopimuksista.

Löysitkö listasta yritysidean, jota haluat lähteä kehittämään ja toteuttamaan? Ota yhteyttä Yrityspuistoon, ja tehdään yhdessä ajatuksesta toimintaa.

Tarjoaako yrityksesi jo jotain sivulla esiteltyä tuotetta tai palvelua? Otathan yhteyttä, voimme kirjoittaa yrityksesi toiminnasta yritysesittelyn, sekä päivittää tätä sivua.