PiipaLinen pellavaiset

Sirpa Lehtolalla oli pysähtymisen ja miettimisen paikka, kun elämä heitti lähipiiriin vakavia käännekohtia. Jos ei nyt niin milloin sitten? mietti Sirpa.
Hän oli tuohon aikaan Oulun yliopistolla töissä ja luki myös samaan aikaan Raahessa artesaaniksi. Koko ajan oli ollut mielessä, että olisi ihanaa luoda ihan omaa, perustaa yritys.

Utajärvellä kunnassa tuohon aikaan työskenteli Savolaisen Mirja, jonka kautta Sirpan tietoon tulivat Yrityspuiston tilat Vanhatiellä.

”Vuokon kautta se sitten toteutui, tilan vuokraus. Tulin tänne kolme vuotta sitten ja viime vuonna olikin tarkoitus pitää jo avoimien ovien päivä. Tulikin korona”, Sirpa kertoo.

Sirpan yritys on PiipaLinen, jonka myyntituotteisiin kuuluu käsinpainetusta pellavasta tehtyjä sisustustekstiilejä sekä kuviolaseja. Luominen ja suunnittelu ovat hänelle erityisen mieluista ja se näkyy kyllä tuotteissa, jotka ovat kerta kaikkiaan upeita. On luonnollisia ja raikkaita kuvioita, värit ja muodot ovat harmoniassa.  Tuntuu, kuin huoneeseen tulisi heti enemmän happea ja valoa, kun katselee PiipaLinen kuoseja.

Käsinpainaminen vaatii kuitenkin aikaa ja paneutumista. Haaveena olisi saada siirrettyä itse tuottaminen isommille toimijoille ja keskittyä itse vain luomiseen. Sirpa kertoo olevansa tarkka tuotteiden laadusta ja käyttökelpoisuudesta.

Utajärvellä Vanhatien tiloissa on helppo luoda ja toteuttaa itseään.
”Tykkään olla Utajärvellä yrittäjänä siksi, kun tämä on sopivan pieni paikka. Utajärvellä on helppo hoitaa asioita ja tiedän aina keneen ottaa yhteyttä. Esimerkiksi matkahuollon kanssa asiointi on jouhevampaa kuin kaupungissa”, Sirpa tuumaa.

PiipaLinen tuotteita voi ostaa verkkokaupasta ja niitä voi käydä ostamassa suoraan myös Vanhatie 84  tuotantotilasta. Sirpa itse asuu Oulussa ja työskentelee Ylivieskassa hammashoitajana, joten Utajärvellä hän pääsee käymään aika ajoin ja sovitusti. Hän toivoo voivansa painottaa tulevaisuudessa yhä enemmän käsityöyritykseensä. Unelmana olisi toteuttaa kokonaisuus eli kuoseihin sopivat ja itse suunnitellut lasit, kupit, tarjottimet ym.

Kannattaa käydä tutustumassa PiipaLinen verkkosivuihin www.piipalinen.fi, josta löytyy yrityksen tarinaa ja löytyypä sieltä myös Utajärvelle omistettu tyyny eli Rokuan kasveista ja maisemista syntynyt Utajärvi-tyyny, jonka oikea nimi viittaa koordinaatteihin: 64°45´45”N 26°25´10”E

Jäämme odottamaan PiipaLinen myyntinäyttelyä. 🙂

PiipaLinen tuotteista voi kysyä: Sirpa Lehtola p. 0451126997, piipalinen@piipalinen.fi

Alla olevat kuvat: Sirpa Lehtola