Verkostoitumista ja puheenvuoroja yrittäjyydestä

Odotettu yrittäjien kesälaidun tapahtuma Rokualla 8.6.2022 oli monipuolinen ja osallistujia oli runsaasti (noin kuutisenkymmentä). Lasse Kukkonen siivitti osallistujat kesäisen tapahtuman tunnelmaan yksilön merkityksestä tiimissä. Puheenvuoro herätteli ajatuksia ajankäytöstä ja yhdessä onnistumisesta. Lue lisää Lasse Kukkosen yrityksestä täältä.

Lauri Salovaaran (Illan Isäntä Oy) pitämässä paneelikeskustelussa jaettiin yrittäjyyden alkutaipaleen tarinoita ja yrittäjyyden onnistumisia ja haasteita. Mukana keskustelemassa oli Antti Vääräniemi (Invera Oy), Hany Yacoub (Orasko Oy), Mikko Kukkohovi (Foodium Vanhatien Ravintola – BBQ Smokery Tyrnävän vanhassa pappilassa) ja Suvi Keränen (Hartikan Kartano).

Ulkoilun ja uinnin yhteydessä puheensorina kävi vilkkaana niin Rokuan kauniista maisemista kuin yritystarinoista, sillä osallistujia oli ainakin seitsemältä paikkakunnalta. Yrittäjien verkostoitumista ja puheenvuoroja oli ilo seurata.

Loisteliaan Rokua Health & Spa Hotel lähiruokabuffetin yhteydessä jaettiin tarinoita niin meiltä kuin maailmalta. Jenna Antinmaan, Riikka Ojasen (ChocoSomnia) ja Riikka Pesämaan (Pikku-Riikka) tarinointia yrittäjätaipaleesta oli ilo kuunnella, tämän esiintymisen yhteydessä ei pönötetty vaan nauru raikasi.

Kiitos kaikille osallistujille! Lasse Kukkosen sanoin ”Ihmiset ovat syy tulla paikalle”.

Pyydämme myös teitä ideoimaan kanssamme tulevaa, jotta koulutukset ja tapahtumat innostavat ja ovat teille hyödyllisiä!

Tapahtumaa olivat mahdollistamassa

Utajärven Yrityspuisto Oy, Utajärven yrittäjät, Utajärven kunta, Hyvä pomo, Avaimet yrittäjyyteen ja OVI – omistajanvaihdos ilolla, TUOKIO ja LUOTA -hankkeet.

Järjestäjät Rokualla.

Hyvä pomo -hanke

Hyvä pomo –hanke keskittyy yritysten henkilöstöjohtamisen tukemiseen. Hankkeen tarkoituksena on parantaa alle 20 henkilöä työllistävien yritysten henkilöstöjohtamisen käytänteitä ja toimintatapoja asiantuntijapalveluiden ja avoimien koulutustilaisuuksien avulla, ja tekemällä tunnetuksi jo olemassa olevia palveluita. Lisäksi hankkeessa edistetään HR-osaamista yrityksissä kohtauttamalla samassa tilanteessa olevia yrityksiä, jotka voivat harkita yhteisen HR-resurssin ottamista, tai opastamalla yrityksiä hyödyntämään HR-as-a-service –palveluita. Hanke jatkuu toukokuuhun 2023 asti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Minna Paakkola minna.paakkola@yrittajat.fi tai 050 4777 280

Avaimet yrittäjyyteen -hanke

Avaimet yrittäjyyteen -hankkeen tavoitteena on tukea Pohjois-Pohjanmaan maaseudun mikroyrityksiä, nuoria yrittäjiä ja maatilojen sivuelinkeinoja erityisesti muutostilanteissa. Hankkeessa sparrataan yrityksiä uudistumaan, kehittämään arjen ja hyvinvoinnin hallintaa sekä tunnistamaan tarvittavia tukipolkuja.

Lisätietoa Soila Hiltunen soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi 0400 182 584

Omistajanvaihdos ilolla -hanke

Yrityskauppakulttuurin kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalle -hankkeen (OVI-Omistajanvaihdos ilolla) tavoitteena on parantaa alueen omistajanvaihdostietämystä potentiaalisille ostajille sekä vahvistaa omistajanvaihdospalveluita ja omistajanvaihdosekosysteemiä.

Ota yhteyttä Paula Pihlajamaa paula.pihlajamaa@yrittajat.fi 050 4399808

Turvallisuusosaamisen kasvattaminen palveluyrityksissä -hanke

TUOKIO – Turvallisuusosaamisen kasvattaminen palveluyrityksissä
Tule mukaan kehittämään palvelujesi turvallisuutta ja vastuullisuutta. TUOKIO-hanke järjestää koulutuksia, työpajoja ja seminaareja, joiden teemat liittyvät asiakkaan turvallisuuskokemukseen, yrityksen turvallisuusasioihin ja vastuullisuuteen. Hankkeen kohderyhmään. kuuluvat virkistys-, hyvinvointi-, ohjelma- ja kulttuuripalveluita tuottavat mikro- ja pk-yritykset Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaisuuksiin voivat osallistua myös työvoima- ja yrityspalveluiden kehittäjät, sekä itsensä työllistävät ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Vastuullisuus ja turvallisuus kilpailuvalttina -koulutus 31.8.
Kiinnostavatko turvalliset ja vastuulliset palvelut? Tervetuloa TUOKIO-hankkeen (ESR) Vastuullisuus ja turvallisuus kilpailuvalttina -koulutukseen 31.8. Puheenvuoroissa tuodaan esiin, kuinka tuoda vastuullisuus osaksi yrityksen toimintaa, edetä kohti turvallisten ja vastuullisten palveluiden toteuttamista, ja saada turvallisuudesta ja vastuullisuudesta kilpailuetua. Case-esimerkkinä tutustutaan Varjo Festivaaliin terveysturvallisuuden ja vastuullisuuden näkökulmista. Tilaisuuteen voit osallistua Oamkin Linnanmaan kampuksella Oulussa tai etäyhteydellä. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Kysely turvallisuuden ja vastuullisuuden koulutusteemoista
Millaisesta yrityksen turvallisuuteen, asiakkaan turvallisuuskokemukseen tai vastuullisuuteen liittyvästä koulutuksesta olet kiinnostunut? TUOKIO-hanke (ESR) järjestää työpajoja ja koulutuksia turvallisuuden ja vastuullisuuden teemoista ja kartoittaa koulutusteemoja kyselyllä. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä. Kiitokset kaikille vastaajille!

Lisätietoa Laura Hokkanen laura.hokkanen@oamk.fi 050 4734493

Luontoperustaisia palveluja ja palvelukokemuksia -hanke

LUOTA – hankkeessa kehitetään turvallisia luontoperustaisia palveluja ja palvelukokemuksia yhdessä maaseudun mikroyrittäjien ja palveluntarjoajien kanssa. Hanke järjestää tälle kohderyhmälle työpajoja ja turvallisuuskoulutusta eri aihealueista. Kohdealueena on koko Pohjois-Pohjanmaa.

Lisätietoa Päivi Aro paivi.aro@oamk.fi 050 5298364

Utajärven Yrityspuisto Oy kehittää alueen yritysympäristöä jatkuvasti ja luo edellytyksiä uusien yritysten syntyyn sekä tukee alkavien ja jo toimivien yritysten toimintaa
Olehan yhteydessä!

Vuokko Paso vuokko.paso@utajarvi.fi 040 632 8805 ja
Tiia Juntunen tiia.juntunen@utajarvi.fi 040 717 9706