Pahkavaaran tuulivoimahankkeeseen etsitään paikallisia toimijoita

Pahkavaaran tuulivoimahankkeen suunnittelut etenevät. Hanke sisältää kolmisenkymmentä tuulivoimalaa ja tuulipuisto on tarkoitus liittää sähköverkkoon Fingridin Pyhänselän sähköasemalle.

Tuulivoimahanke on nyt kehitysvaiheessa. Hankkeen osayleiskaava ja rakennusluvat ovat lainvoimaisia ja tällä hetkellä kilpailutetaan hankintojen pääurakoitsijoita. OX2 solmii näiden toimijoiden kanssa pääurakkasopimukset, ja pääurakoitsijat vastaavat alihankinnoista.

Infotilaisuus alueen yrityksille järjestettiin Utajärvellä 12.4.2023.

Paikallisille yrityksille järjestetyssä infotilaisuudessa käsiteltiin hankkeen seuraavia askeleita yritysten osalta sekä esiteltiin hankkeen aikataulua ja vaiheita. Tilaisuus keräsi paikalle laajasti kuulijoita. Utajärven koulun auditoriossa oli paikalla yli 30 yrittäjää ja etäyhteydellä oli kuuntelemassa noin kymmenen yrittäjää.

Hankkeessa halutaan mahdollisuuksien mukaan hyödyntää paikallisten yritysten palveluita ja työvoimaa. Yrityksillä on nyt mahdollisuus ilmoittaa omat tietonsa, jotka OX2 välittää pääurakoitsijalle.

Tarvetta on usean eri toimialan yrityksille, kuten työmaasiivoukseen, jätehuoltoon, vartiointiin, teiden kunnossapitoon, kalusto- ja pienkonevuokrauksiin, rakennusaputöihin ja metsätöihin. Edellä mainittujen lisäksi voi ilmoittaa myös muita hankkeen toteutumisen kannalta tärkeitä palveluita kuten majoitus- ja ruokapalveluista, kokouspalveluista ja tapahtumanjärjestämisistä. Onko sinun yritykselläsi tarjota näiden alojen palveluita, tai muuta työmaatoimintaa tukevaa palvelua? Nyt kannattaa jättää yhteystiedot, jotta toimijat voivat ostaa kattavasti alueemme palveluita.

Lisätietoa hankkeesta ja OX2 toimijoiden yhteystiedot yrityksen yhteystietoja ja palvelutarjousta varten löytyvät OX2:n sivuilta Pahkavaara – OX2.

Alueen muokkaamista ja rakentamista on tavoitteena aloittaa jo vuoden 2023 lopulla ja töiden on tarkoitus pyörähtää käyntiin viimeistään 2024 alussa. Mikäli yritykselläsi on investointitarpeita, vielä on hyvin aikaa toimia. Ota rohkeasti yhteyttä meihin Yrityspuiston työntekijöihin, niin katsotaan suunnitelmat ja rahoitushakemukset yhdessä kuntoon!