Uusia rahoitushakuja avautuu keväällä 2023

Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus ELY sekä alueellisesti rahoitusta, neuvontaa ja toimintaa järjestävä Leader-yhdistys järjestävät tapahtumia ja info-tilaisuuksia toiminnan kehittämiseen ja rahoitusten hakemiseen ja rahoitusohjelmien sisältöön liittyen. Tilaisuuksia järjestetään ELY keskuksen osalta niin valtakunnallisesti kuin alueellisestikin ja Utajärven alueella toimiva Oulun Seudun Leader ry alueellisia tapahtumia.

ELY-keskuksen rahoitusta yrityksen kehittämishankkeisiin myönnetään harkinnanvaraisesti ja rahoitusmuotokohtaisten edellytysten mukaisiin hankkeisiin. Pk-yritykset voivat hakea rahoitusta yritystoiminnan kehittämiseen oman alueensa ELY-keskukselta. ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa kannattaa keskustella tuen hakemisesta ja hankkeen soveltuvuudesta rahoitukseen jo hankesuunnittelun varhaisessa vaiheessa. Lue lisää yritysrahoituksesta tästä. Maaseudun yritystoiminnan tuki on jakautunut sekä ELY-keskuksien, että paikallisten Leadereiden jaettavaksi ja hakemukseen liittyen voidaan olla yhteydessä kumpaankin rahoittajaan.

ELY-keskuksen tulevat tapahtumat näet ja pääset ilmoittautumaan tapahtumakalenterista. Kevään aikana Pohjois-Pohjanmaalla järjestetään useita tapahtumia, esimerkiksi Teams-tapaamisina järjestettävät infotilaisuudet 5.5. järjestettävä Maaseudun yritystuet 2023–2027 Pohjois-Pohjanmaalla ja 10.5. järjestettävä Maaseudun hanketuet 2023–2027 Pohjois-Pohjanmaalla. Tilaamalla ELY-keskuksen uutiskirjeen saat ajantasaiset tiedot hakuun tulevista rahoituksista ja tapahtumista. Voit tilata uutiskirjeen tästä.

Leaderin rahoitusta voivat hakea yritykset ja yhteisöt, nuoret 13-25 vuotiaat omiin projekteihinsa sekä kalatalousalan toimijat. Rahoituksen tavoitteena on lisätä maatalouden mahdollisuuksia esimerkiksi

  • investointeihin
  • kehittämistoimintaan
  • palveluiden parantamiseen
  • kansainväliseen toimintaan.

Tukea voi saada hankkeesta riippuen 20-100 prosenttiin kuluista. Lue lisää rahoituksesta tästä. Ohjelmakauden 2023-2027 hanketukivälineitä päivitetään ja yritysten ja yhteisöjen osalta arvioitu hakujen avautumisajankohta on kevään 2023 aikana.

Leaderin toimintaa ja tulevia tapahtumia löydät Ajankohtaista-välilehden alta sekä tilaamalla uutiskirjeen, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista ja toiminnasta.

Utajärvellä järjestetään Leader -infotilaisuus 31.5. yrityksille ja yhdistyksille Omaleipurin lounaskahvilassa, Koulutie 5, 91600 Utajärvi. Tervetuloa!

Mainoskuva Oulun seudun Leaderin Rahoitusinfo yritys- ja hanketoimijoille Utajärvellä. Aika: keskiviikko 31.5.2023 klo 8:30-10.00, paikka: Omaleipurin lounaskahvila, Koulutie 5

Mikäli sinulla on kysyttävää rahoitushakemuksen tekemiseen liittyen, otathan rohkeasti yhteyttä joko suoraan rahoittajaan tai meihin Yrityspuistolla, niin autamme hakemuksesi kanssa!