Tekemisen tueksi-valmennussarja sekä muita syksynajan yrittäjävalmennuksia

Syksyn aikana järjestetään useita eri yrittämisen vaiheiden tueksi suunnattuja valmennuksia ja koulutuksia yrittäjille ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Valmennukset ovat maksuttomia.

Tekemisen tueksi- valmennussarja

Yrittäjä mietityttääkö kirjanpito? Verkkosivut solmussa? – Vastauksia ja vinkkejä näihin ja moneen muuhun pulmaan saat yrittäjien aamupalatilaisuuksista. Järjestämme Utajärven Yrityspuiston toimesta syksyn aikana lyhyitä valmennuksia eri yritystoiminnan aiheista. Valmennukset on suunnattu yrityksille ja yritystoiminnasta kiinnostuneille toimialasta ja yrityksen iästä ja koosta riippumatta. 

Päivämäärät ja aiheet:

21.9. klo 8.00-10.00 Talous ja kirjanpidon kysymykset – Sirpa Komminaho, Tilitoimisto Koontia Oy, paikkana Leipomopalvelu osoitteessa Koulutie 16 (aiempi Koulutie 5).

26.9. klo. 9.00-11.00 Kuinka saada nettisivuilta yhteydenottoja tee-se-itse menetelmillä tai pienillä investoinneilla – Joona Paananen Paikka: Forum kokoustila osoitteessa Vanhatie 46.

Nettisivut

 • Nettisivun tekeminen itse
 • Nettisivun tilaaminen ammattilaiselta
 • Mitä huomioida nettisivuissa
 • Kuinka laajat nettisivut kannattaa tehdä

Hakukoneoptimointi

 • Mitä hakukoneoptimointi oikeasti tarkoittaa?
 • Miten hyödyntää hakukoneoptimointia paikallisessa liiketoiminnassa
 • Miten hakukoneoptimointia kannattaa tehdä
 • Kuinka rakentaa sivut hakukoneoptimoidusti

Digimarkkinointi

 • Google ADS eli Googlessa tuotettavan hakusanamainonnan hallintatyökalu.
 • Muut digitaaliset markkinointikanavat
 • Facebook, Instagram tai muut sosiaalisen median kanavat
 • Mihin kanaviin mediabudjettia kannattaa käyttää

3.10. klo. 8.00-10.00. Palveluita aloittelevalle yrittäjälle ja ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen -Janne Vanninen-Vaattovaara, Utajärven kunta Paikka: Forum kokoustila osoitteessa Vanhatie 46.

Työllistä taidolla -asiantuntijapalvelu tueksi työntekijän palkkaamisessa ja työnantajana toimimiseen – Outi Orajärvi, Cimson Henkilöstöpalvelut

Palveluita aloittelevalle yrittäjälle

 • Starttiraha
 • Kevytyrittäjyys

Ensimmäisen työntekijän palkkaamisen tueksi

 • Työkokeilu
 • Palkkatuki
 • Työllistymisen kuntalisä

Työllistä taidolla -asiantuntijapalvelu

 • Uudenmaan TE-palveluiden ja ELY-keskuksen valtakunnallisesti tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjäasiakkaille. 
 • Neuvonnassa saa tietoa rekrytoinnista, työn ostamisesta ja vuokraamisesta sekä työnantajana liittyvistä asioista
 • Maksuton palvelu sisältää alkukartoituksen, yrityskohtaisen neuvonnan ja loppusparrauksen sekä yrityskohtaisen työllistymissuunnitelman laatimisen.
 • Lisätietoa hankkeesta valmennuksessa!

10.10. klo. 8.00-10.00 Yrityksen vakuuttamisratkaisut ja yrittäjän vakuutusturva -Eija Väisänen ja Anu Sainio, LähiTapiola Pohjoinen Paikka: Forum kokoustila osoitteessa Vanhatie 46.

18.10. klo. 9.00-11.00 Oulun seudun Leaderin toiminta ja yritystukien haku – Pirjo Hongisto, Oulun Seudun Leader Paikka: Roomarin kokoustila osoitteessa Vanhatie 29.

Leaderin tuet ovat uudistuneet, tukivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja yrityksille ja yhdistyksille, sekä toimintaa suunnitteleville ja aloittaville että jo pitempäänkin toimineille suunnattuja rahoitusvaihtoehtoja.

Yritykselle voi hakea investointitukea, jota voidaan maksaa jopa 40 % kustannuksista, 5 000-100 000 euroa ja muissa tukimuodoissa maksetaan vakioituna kertakorvauksena tukimuodosta riippuen 1 000-7 500 euroa. Yhteisöjen tukiprosentit ja korvaussummat vaihtelevat tukimuodoittain, tukea voidaan myöntää jopa 100 % kustannuksiin ja korvausmäärät vaihtelevat 1 600-180 000 euron välillä. Leader tukien hakeminen on maksutonta ja me Yrityspuistolla autamme tarvittaessa tukien hakemisessa.

25.10. klo. 9.00-11.00 Yrittäjän myynti ja markkinointi, sekä koulutusmahdollisuudet yrittäjälle Rastor instituutissa – Mauri Halonen, asiakkuusjohtaja Rastor instituutti Paikka: Forum kokoustila osoitteessa Vanhatie 46.

Voit osallistua kaikkiin tai valita valmennuksista itsellesi ajankohtaisimmat aiheet. Tarjoamme aamukahvit ja pientä purtavaa.

Mikäli toivoisit valmennusta tai koulutusta jostain muusta yrittämiseen liittyvästä aiheesta, olethan yhteydessä.

Tutustu myös muihin syksynajan valmennuksiin.

Nuorelle yrittäjälle

Pohjois-Pohjanmaan TE-palveluiden Yrityssparraaja -valmennukset ovat suunnattu alle 30-vuotiaille. Yksilöllisen valmennuksen ja henkilökohtaisen valmentajan voi valita Koillis-Suomen Aikuiskoulutukselta KSAK Oy:ltä tai Oulun Seudun Uusyrityskeskus ry:ltä.

Valmennus on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston sekä Oulun seudun, Raahen seudun ja Jokilaaksojen työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille. TE-palveluiden asiakkuus tulee olla voimassa valmennukseen ilmoittautuessa.

Lisätietoa valmennuksesta ja valmennukseen ilmoittautumisen löydät TE-toimiston tapahtumakalenterista.

CampusOnline.fi

CampusOnlinen kautta on mahdollisuus osallistua ammattikorkeakoulun kursseille. Avoimet ammattikorkeakoulut tarjoavat ammattikorkeakoulututkintoon ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kuuluvia opintoja kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta.

Avoimessa AMK:ssa voit suorittaa yksittäisiä opintojaksoja tai laajempia kokonaisuuksia, kuten polkuopintoja tai korkeakouludiplomeja. Opintojaksoja on sekä maksullisia, että maksuttomia ja opintojaksolla tarvittavia kurssikirjoista voi olla lainattavissa kirjastosta.

Syksyn opintojaksojen haku avautunut 1.8.2023. Lisätietoja ja kurssitarjonta löytyy osoitteesta CampusOnline.fi.

Tapahtumia on listattu ja niistä muistutetaan myös Utajärven Yrityspuiston Uutiskirjeessä. Uutiskirjeen voit tilata täältä.