Vuosi yrityskehittäjänä Utajärven Yrityspuistossa

Tänään tulee tasan vuosi aloituksestani Utajärven Yrityspuistossa yrityskehittäjänä. Moni kysyykin mitä minä teen, joten ajattelin hieman kirjoittaa työstäni. Ensin hieman taustaani. Olen lapsuuteni kasvanut yrittäjien ympäröimänä, mummollani oli kyläkauppa ja isäni jatkaa pappani maankuljetusyrityksen pyörittämistä. Olen tietojenkäsittelyn tradenomi ja opiskelen tietojenkäsittelytieteiden maisteriksi. Olen työskennellyt aiemmin myynnin ja markkinoinnin parissa samalla opiskellen. Ennen nykyistä tehtävääni olin kasvuhautomossa, ohjelmistotuotannon parissa kasvuyrityksen markkinointipäällikkönä osallistuen vahvasti liiketoiminnan kehittämiseen.

Maksutonta neuvontaa aloittamiseen ja yrityksen pyörittämiseen

Liikeidea ja yrityksen perustaminen, eli yrittäjyyden alkutaipaleen työtehtävät sisältävät muun muassa yrittäjävalmennuksen järjestämistä, liiketoimintasuunnitelmien laatimista, laskelmien tekoa, sparrailua ideoista ja tiedonhakua esimerkiksi tarvittavista luvista. Asiasta kuin asiasta voi siis meidän kanssa ideoida ja keskustella suunnittelu- ja aloitusvaiheessa.

Yritysten rahoitusneuvonnassa kartoitamme investointitarpeita kuten rakentamista ja laitehankintoja, tässä teemme laajasti yhteistyötä Oulun Seudun Leaderin, Business Finlandin ja muiden rahoitustoimijoiden kanssa. Aina siis kannattaa kysäistä Vuokolta tai minulta, mikäli hankintoja on tulossa, olisivatko ne tukikelpoisia.

Liiketoiminnan valmennukset voivat liittyä esimerkiksi yrityksen kasvuun ja kehittämiseen tai digitalisoitumiseen, kuten henkilöstöön, markkinointiin tai verkkokauppoihin liittyviin kokonaisuuksiin. ELY tarjoaa vahvasti rahoitusta näiden tarpeiden kartoittamiseen ja suunnitteluun. Oppilaitoksilla on myös vahva tarjonta yrittäjien ja työntekijöiden kouluttautumiseen, yleensä hyvin edullisesti tai täysin maksutta. Minulla on kokemusta omista opinnoista muun muassa oppisopimus-, monimuoto- ja verkko-opinnoissa, joten mielellämme autamme, jos näistä asioista on kysyttävää.

Yrityksen elinkaaren varrelle ja omistajanvaihdoksiin on saatavilla monenlaista apua, liittyen yrityksen arvonmääritykseen. Tähän muun muassa kasvavayritys.fi sivulla on mukavia testejä mietittäväksi vaikkapa 10 vuoden päähän. Valmiin yrityksen jatkaminen on yksi vaihtoehto yrittäjäksi alkamiselle.

Yritystiloja ja tontteja löytyy Yrityspuistolta vuokralle ja ostettavaksi niin kausi- kuin pitkäaikaiseen säilytykseen, pyrimme mahdollistamaan yritysten sijoittumista ja menestymistä Utajärvellä parhaamme mukaan.

Markkinoinnin ja Utajärven kunnan oma yritykset.utajarvi.fi sivuston työtehtävät ovat varsin monipuolisia. Yritykset.utajarvi -sivusto on minusta aivan loistava juttu, jonka kunta tarjoaa maksutta yrittäjien käyttöön. Eli yrityksen perustiedot ja 1-2 ilmoitusta pyörivät maksutta sekä verkkosivulla että kunnan infonäytöillä kaupoissa ja yleisissä tiloissa. Markkinointi on aiemman taustani vuoksi minun lempiaiheeni nykyisessäkin työssä. Markkinointi kattaa kaiken asiakkaan löytämisestä, asiakkaan saamiseen ja pitämiseen. Mikäli sinulla on kysyttävää markkinoinnista, olen mielelläni apuna.

Tässäpä lyhykäisyydessään minun työnkuvaani, jätämme toiseen kertaan hankemaailman ja muun sidosryhmäyhteistyön. Innoissani taas toiseen vuoteen yrityskehittäjänä ja Vuokon hyvään oppiin. Vuokon kanssa työskennellessämme täydennämme hyvin toisiamme ja teemme parhaamme, että yrittäjillä on mahdollisuudet menestyä.

Iloa ja valoa vuoteen 2023,
Tapaamisiin, Tiia

Katso yhteystietomme täältä.

Mikäli haluat jatkossa saada hyödyllistä tietoa yrittäjille tilaa uutiskirjeemme täältä.