Yrityspuiston kuulumiset vuonna 2022

Vuosi lähenee loppua ja on hyvä palata hieman taaksepäin. Yrityspuolen ympärillä on tehty tänä vuonna paljon konkreettisia toimia, tontteja on myyty yritysten liiketoimintaan ja maata ostettu lisää teollisuusalueelle. Yritysten suunnitelmia on ilo seurata. Olemme mukautumassa hyvää vauhtia vihreään siirtymään kiertotalouden kasvun ja vihreän energian avulla. On muistettava, että siirtymässä ei ole kyse pelkästään vihreistä arvoista vaan yritysten kannattavuudesta ja toimintaedellytyksistä tulevaisuudessa. Mustikkakankaan teollisuusalueelle on myös rakennettu teitä ja uusi liittymä, jotta alue mahtuu yritysten mukana kasvamaan.
Yrittäjien mielipiteitä on kartoitettu muun muassa opinnäytetyössä, jossa saimme alueen yrityksistä kiinnostuneen vastaanoton alueellemme suunnitelluista uusiutuvista polttoaineista ja vihreästä energian tuotannosta. Vierivoiman toteutuessa, tuulen- ja auringon yhteisenergiantuotanto mahdollistaa yrityksille kilpailukyvyn ja vetovoiman alueellamme.

On siis tärkeää, että teemme yhteistyötä mahdollistaaksemme kuntalaisina elinvoiman kasvun alueellamme.

Pyrimme mahdollistamaan yritysten kasvun, kilpailukyvyn ja yrityskentän laajentumisen alueelle. Olemme järjestäneet onnistuneesti yrittäjävalmennusta ja koulutuksia kuluvan syksyn aikana niin alkaville kuin jo yrittäjänä toimiville. Yritysten vahvistuessa alue vahvistuu ja yritykset tuovat työpaikkoja ja välillisesti työvoimalle tarvetta myös muissa alueemme yrityksissä. Jokainen yritys tarvitsee toista yritystä, tämä lausahdus on suustani kuultu jo usein ja juontaa juurensa Utaconin Sakari Kantojärveen. Hän kertoo mielellään yritysalueemme olevan hyvällä maalla ja jokainen yritys tarvitsee myös toista menestyäkseen. Yhdessä ja yhteisen hyvän eteen tekeminen on kunnassamme erittäin iloinen asia, vaikka ajat ovat haasteelliset. Olen ilokseni saanut havaita, että olemme Suomen mittakaavassa pitkällä tekemisessämme ja suunnitelmissamme kiertotalouden sekä uusiututuvan energian ratkaisuissamme. Näitä ja muita yritysten suunnitelmia on mahdollista vauhdittaa julkisten tukien avulla, joita on tulossa jakoon ennätyksellisen paljon ohjelmakaudelle 2023-2026. Toivomme yrityksiltä aktiivisista yhteydenpitoa yrityspuistoon, jotta voimme hyödyntää jakoon tulevat tuet mahdollisimman tehokkaasti.
Olemme lisänneet oppilaitosyhteistyötä niin kunnan kuin yritystenkin toimintaa vahvistavaksi asiaksi. Haluamme osaltamme myös ohjata vaihtoehtoja opiskeluun toisen asteen oppilaitosten kattavan oppilaitostarjonnan kautta. Esimerkiksi nuoren tai alanvaihtajan halutessaan kokiksi matkailuyritykseen alueellamme, voimme tehdä kattavasti työtä tämän eteen, niin että mahdollinen työpaikka on valmiina koulutuksen päätyttyä.
Teemme jatkuvasti työtä tuodaksemme yritysten käyttöön monipuolisen verkoston ja laajan osaamisalueen. Olemme palveluksessanne yrittämisen alkuvaiheen suunnitelmissa, rahoituksissa ja investoinneissa, koulutuksissa ja valmennuksissa, tilaratkaisuissa, omistajanvaihdoksissa ja markkinoinnissa koko yrityksen elinkaaren ajan.

Toivomme jatkuvasti palautetta toiminnastamme ja yhteydenottoa matalalla kynnyksellä kaikkeen yrittämisen elinkaareen liittyvissä asioissa, innostunutta talvea toivottaen.

Hyvää joulua ja menestystä vuoteen 2023!


Vuokko Paso
Utajärven Yrityspuisto Oy
toimitusjohtaja
p.0405125550
vuokko.paso@utajarvi.fi
(kirjoitus julkaistu Utajärven talvi lehdessä)